Läsvärt om webbhotell idag

En dator med www

Beroende på vilka krav man ställer så kan man komma undan med webbhotell riktigt billigt eller helt gratis. De alternativ som är helt gratis brukar i regel finansieras av reklamintäkter. Det innebär att din webbplats kommer att präglas av reklam – något som webbhotellet kräver ska visas. Men vanligtvis så slipper man reklamen för de alternativ som man istället betalar för. Priserna för webbhotell kan variera och beror på vilka tjänster som ingår samt beroende på lagringsutrymme och hur stor datatrafik som önskas. Oftast erbjuds olika paket lämpade för både privatpersoner och företag. De billigare paketen passar dem som inte har större krav medan de dyrare kan vara lämpade om ens webbplats exempelvis måste kunna hantera mycket och tung datatrafik.

Många av kapaciteterna och tjänsterna som webbhotellen erbjuder går att få obegränsad eller åtminstone näst intill obegränsad tillgång till, och generellt gäller att det blir mer kostsamt ju mer utökning som önskas. De allra flesta webbhotellen erbjuder antingen månadsvis, kvartalsvis eller årsvis betalning och kunden kan betala med kort, direktöverföring från internetbanken eller mot faktura. Betalar man med kort eller direktöverföring brukar webbhotellen aktivera sina tjänster direkt, vilket kunden kan se i en kontrollpanel. Dessa kontrollpaneler varierar kvalitetsmässigt då somliga erbjuder mer än andra samt har smidigare plattform än andra. Vanligt är att man kan hantera sina domäner genom kontrollpanelen och även köpa nya och förlänga bindningstiden om domänerna är köpta genom det egna webbhotellet.

Databas med mapp

Vissa uppdateringar på en webbplats kan genomföras smidigare om det finns en databas integrerad. Att hantera databaser kan vara komplicerat beroende på ändamål, men webbhotellen brukar hur som helst tillhandahålla databaser så möjligheten att administrera en eller flera finns genom kontrollpanelen.  Även e-postkonton kan hanteras via kontrollpanelen. Är man en större organisation så kan det vara en fördel att ett webbhotell som tillhandahåller ett näst intill obegränsat antal e-postkonton. Det är smidigt om det kanske finns specifika personer eller avdelningar som hanterar olika ärenden.

Det är önskvärt med en duktig support som kan hjälpa vid tekniska problem eller problem med fakturor eller liknande. De allra flesta har telefonöppettider men det har blivit allt vanligare att supportärenden hanteras genom e-post eller chat.

En annan fördel med ett seriöst webbhotell är att du själv kan placera reklam på dina webbplatser som kan generera intäkter till din egen verksamhet. Antingen som privatperson eller företagare. Allt fler privatpersoner äger sina egna webbplatser nu för tiden. Exempelvis har det blivit vanligare för många att blogga.

Publicerad i Mina tankar


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *